Moedige Moeders

Moedige moeders (en vaders) Drimmelen is ontstaan in 2014 door het initiatief van een moeder van een verslaafde nadat zij, tijdens het zoeken van haar eigen weg rond de verslaving van haar zoon, hoorde over Moedige Moeders Nederland. Tijdens een telefoongesprek met een lotgenote besefte zij hoe belangrijk dit is: je verhaal kwijt kunnen aan lotgenoten. Zij kon, zoals ze in een TV interview zegt, de persoon wel door de telefoon heen trekken, zoveel herkenning voelde zij.

Zij kreeg de impuls om een groep te starten voor de gemeente Drimmelen omdat ze een platform wilde bieden waar mensen steun vinden. Inmiddels weten mensen, zelfs uit Tilburg of Geertuidenberg hun weg naar Moedige Moeders te vinden.

Voor iedereen is het moment van hulp zoeken verschillend; de deur staat altijd open voor diegenen die daar nog niet eerder aan toe waren. Bij twijfel kan er even gebeld worden; zelfs een telefoongesprek kan het verschil maken. Het onderlinge begrip, de acceptatie van elkaar en de uitwisseling van ervaringen kan voor iedere aanwezige veel betekenen, of dit nu de eenmalig is of dat men vaker deelneemt.

Inmiddels waren tijdens de laatste bijeenkomst 18 moeders en vaders aanwezig. In februari wordt de eerste bijeenkomst gehouden waar ook broers en zussen met elkaar hun ervaringen kunnen uitwisselen.

Anoniem
Wat tijdens de bijeenkomsten wordt besproken en wie aanwezig is wordt niet openbaar gemaakt.

Praktisch
– De (anonieme) bijeenkomsten zijn kosteloos en vinden elke maand op donderdagavond plaats in Made.
– Momenteel worden de activiteiten door een subsidie van de Gemeente Drimmelen mogelijk gemaakt.
– Aanmelden is niet noodzakelijk, u kunt altijd aanschuiven.